Voorlezen: Tijgers in alle soorten en maten

Voor het voorlezen vond ik twee leuke boeken over tijgers.

prentenboeken tijgers

Ten eerste Ssst! de tijger slaapt! van Britta Teckentrup. Een heel fijn prentenboek om voor te lezen, aangezien de kinderen worden uitgenodigd om mee te doen. Er ligt een tijger te slapen op de weg. En een groepje dieren moet erlangs, hoe gaan ze dit aanpakken? Gelukkig hebben ze ballonnen bij zich, die ze goed kunnen gebruiken om over de tijger heen te zweven. Maar ondertussen moet de tijger in slaap gehouden worden, door de kinderen. Dus er werd op zijn neus en buik gekriebeld, en een slaapliedje gezongen terwiijl de dieren aan ballonnen over de tijger heen sprongen. Maar ballonnen kunnen ook… knallen!

Wij zijn tijgers! van Edward van de Vendel en Ingrid en Dieter Schubert is een boek in de nieuwe reeks Tijgerlezen. En dit zijn niet allemaal boeken over tijgers, maar het zijn boeken voor (beginnende) lezers van 5 tot 9 jaar. En in plaats van dat ze zijn ingedeeld op technisch leesniveau, zijn de verhalen spannend of juist grappig, en hebben ze altijd illustraties in kleur. Kortom: gewoon leuke, goede leesboeken!

serie tijgerlezen

Wij zijn tijgers! gaat over drie (best gekke) dieren, die ervan overtuigd zijn dat ze tijgers zijn…. Of toch niet? naast dat het een fijn boek is om zelf te lezen, is het ook een prima voorleesboek.

Deze tijgerboeken laten het al raden: we gingen tijgers maken. En er kwamen een heleboel verschillende tijgers tevoorschijn. Bijvoorbeeld haai-tijgers, zachte tijgers, feestvierende tijgers (dat had iets met Ssst de tijger slaapt! te maken), en een van de kinderen liet het niet bij tekenen, maar die zette gewoon een hele tijger in elkaar.

tijgers knutselen

In dit filmpje zie je het resultaat:

 

, , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder